Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@19:36:31 GMT

صانعی: سرمربی عراق نظامی و ناشی بود

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۰۹۸۲۷

سرمربی تیم فوتسال زیر ۲۰ سال ایران علی صانعی گفت که اگر قرار است بدون برنامه به مسابقات المپیک جوانان ۲۰۱۸ آرژانتین برویم، بهتر است خودمان را خسته نکنیم و فردی دیگر جای او بیاید.

خبرگزاری تسنیم: تیم فوتسال زیر 20 سال کشورمان در مسابقات قهرمانی آسیا، موفق به کسب مقام قهرمانی رقابت‌ها و نیز سهمیه حضور در المپیک جوانان 2018 آرژانتین شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی صانعی درباره شرایط این تیم و سایر موارد به سؤالات پاسخ داد.
پراکندگی بازیکن داشتیم
تیم شما قهرمان آسیا شد، برای رسیدن به این مهم از چه زمانی کار را به صورت رسمی و جدی استارت زدید؟
از 20 آبان 95 کار خود را آغاز کردیم و مسئولیت تیم زیر 20 سال را از این تاریخ به من سپردند. قبلاً قرار بود من مدیر فنی تیم‌های پایه باشم، اما آقای کفاشیان گفت وضعیت مبهمی در این تیم داریم و تو مسئولیت مستقیم تیم را به عهده بگیر. کادر فنی مجربی هم استخدام شد. حمید شاندیزی در تیم ملی هم‌دوره من بود و کاظم صادقی مربی دروازه‌بانان تیم هم در تیم ملی در جام جهانی 2004 بود. آقای جنتی که هم استاد دانشگاه است و هم با اعضای تیم،‌کار بدنسازی می‌کند و دکتر شیرزاد نیز چندین سال است که در فوتسال کار می‌کند.
کار ما واقعاً سخت بود. زمانی را که لیگ امیدها در تابستان سال گذشته برگزار می‌شد، از دست داده بودیم. قسمت پایانی لیگ امیدها هم مصادف با زمانی شده بود که تیم ملی به جام جهانی رفته بود و من هم همراه این تیم بودم. اشکالی که وجود داشت این بود که رده سنی امید که فعالیت می‌کرد، زیر 22 سال بود که بالاتر از زیر 20 سال بود. رده سنی زیر 20 سال در واقع تیم جوانان محسوب می‌شود،‌ نه امید. گفتیم این را اصلاح کنند که طبق کنفدراسیون آسیا برگزار شود. حدود 350 نفر را از طریق لیگ برتر، معرفی هیئت‌های فوتبال، معرفی باشگاه‌ها و استعدادیاب‌های تیم دیدیم. کار سنگینی بود و هر هفته اردو داشتیم. تا اسفند ماه از سه‌شنبه تا پنجشنبه و از اسفند، هر روز اردو داشتیم.
خوشحالم که 14 بازیکن حاضر ایران در قهرمانی آسیا از 9 استان کشور بودند و پراکندگی خوبی داشتیم. تقریباً همه این بازیکنان تیم داشتند و طبیعی است که استان‌هایی که بیشتر به جوانان اهمیت می‌دادند، سهم بیشتری در این تیم داشتند. شنیدیم یکی از بازیکنان در قطر بازی می‌کند و زمانی که درخصوص او شنیدیم، او را دعوت کردیم. خدا را شکر به عنوان دومین بازیکن برتر مسابقات (محمد طاهری) انتخاب شد.
خیلی جالب است که از استان تهران یک بازیکن داشتیم که از اسلامشهر است. این بسیار نگران کننده است. استان اصفهان هم که گیتی‌پسند را دارد، بازیکن نداشتیم. برخی استان‌ها مانند مرکزی و آذربایجان شرقی استعدادهای زیادی داشتند. بازیکنان بسیار زحمت‌کشی داشتیم و از خانواده‌های ضعیفی بودند. خدا را شکر که نتیجه این زحمات را هم گرفتند. همچنین این نتیجه زحمات افرادی بود که در استان‌های مختلف، بازیکنان تیم امید را رشد دادند.
این بازیکنان در سال 2024 به کار ما می‌آیند
چقدر می‌توانیم به آینده این تیم امیدوار باشیم و چقدر می‌توانند آینده فوتسال ایران را تضمین کنند؟
این نسل در سال 2024 به درد ما می‌خورد. بازیکنان فوق اکنون باید جذب تیم‌های لیگ برتری شوند. بیشتر این بازیکنان در لیگ برتر فعالیت می‌کنند اما خیلی کم. اکنون زمان آن رسیده که به آنها اطمینان شود، چون بازی کردن آنها باعث می‌شود تجربه کسب کنند،‌ سپس بتوانند در مسابقات آسیایی و بعد جهانی بازی کنند. خیلی زود است که بخواهند یک دفعه به تیم بزرگسالان اضافه شوند.
پیشنهاد داده‌ام که تیم زیر 23 سال ایجاد شود که حدود چهار سال دیگر به سن حدود 27 سالگی برسند. اینها می‌توانند بار ما را در جام جهانی 2020 بکشند و به ما کمک کنند. عمده بازیکنانی که در جام جهانی 2016 بازی کردند،‌ در 2020 بالای 30 سال سن خواهند داشت. شاید خیلی از آنها افت کنند یا خداحافظی کنند. مطمئن هستم 30 تا 40 درصد تیم فعلی را در جام جهانی 2020 نخواهیم داشت و بقیه تیم را باید با بازیکنانی که اکنون زیر 23 سال محسوب می‌شوند، جبران کنیم.
کشور ما استعدادهای زیادی در فوتسال دارد و بازیکنان حدود 22 ساله خیلی خوبی داریم که خیلی مطرح نیستند اما مربیان تیم ملی آنها را می‌شناسند. فکر می‌کنم سرمایه‌گذاری اصلی خود در 2020 را روی این رده سنی داشته باشیم و تیم زیر 20 سال کنونی در سال‌های آینده به کار ما می‌آید. ایران،‌ تایلند و ژاپن کار درستی کردند و بازیکنان با رده سنی مجاز به این مسابقات آوردند.
سرمربی عراق ناشی بود
کدام تیم‌ها بازیکن صغر سنی داشتند؟
تیم عراق مطمئناً صغر سنی داشت و تا یکی دو ماه آینده، نتیجه بررسی‌ها مشخص شود. بازیکنان بالای 18 سال را نمی‌توان با اشعه ایکس تشخیص داد و مدارکی نظیر سابقه آنها در باشگاه‌ها باید بررسی شود. ما در این خصوص اعتراض کردیم. برخی تیم‌های دیگر هم چنین مشکلی داشتند اما این مشکل فقط برای یک بازیکن بود. ارزیابی ما از تیم‌ها بر اساس پیشینه تیم‌ها در تیم ملی این کشورهاست. عراق در این مسابقات بدون اینکه سابقه درخشانی در تیم ملی داشته باشد، اینقدر راحت از گروه خود صعود و تیم‌های ژاپن و ازبکستان را حذف کرد و برای ما هم کری می‌خواند.
مربی این تیم مقابل دوربین برای ما کری خوانده بود که بازیکنان ما تحریک شدند. گفته بود آمده‌ام ایران را شکست دهم. زمانی که این تیم در فینال به زمین آمد هم مغرور بود و فکر می‌کردند ایران هم تیم راحتی است. مربی عراق فردی ناشی بود و با بررسی سابقه این مربی، فهمیدم او فردی نظامی است و اهل فوتسال نیست. او گمان می‌کرد ما هم مانند تایلند و ژاپن هستیم و فکر نمی‌کرد بازیکنان ما در لیگ ایران ما بزرگ شده باشند. ایران کشوری فوتسال‌بلد است و می‌دانیم مقابل چه تیمی به چه شکلی بازی کنیم.
شاید سرمربی عراق بازی ایران و تایلند را دیده بود.
ایران مقابل تایلند خیلی باز بازی کرد، چون حریف بی‌محابا حمله می‌کرد. این تیم بسیار جوان بود و نمی‌توانست تحت تأثیر 10 هزار تماشاگر خود،‌ دفاعی بازی کند. به اعضای تیم هم گفتم مطمئن باشید ما در این بازی گل می‌خوریم. این تیم در همه بازی‌های خود هم گل زده بود و هم گل خورده بود. گفتم باید ما هم حمله کنیم و به گل برسیم. مسابقه بسیار هیجان‌انگیزی هم از آب درآمد. عراق اینگونه نبود و خیلی دست به عصا حرکت می‌کرد. اگر این تیم به گل می‌رسید، بازی چرک و دفاعی ارائه می‌داد. می‌دانستیم مقابل چه تیمی بازی داریم و ما هم بااحتیاط بازی کردیم.
پس از اینکه به عراق گل زدیم، مربی تیم حریف به هم ریخت. چون او فوتسالی نبود، دنبال مسائل حاشیه‌ای بود اما نیمکت تیم خودش را به هم ریخت. گل دوم هم به خاطر استرس خوردند و به خاطر اشتباه فردی بود. شاید اگر بازیکنان در این مسابقه استرس نداشتند،‌ به گل‌های بعدی هم می‌رسیدیم. بازی را خوب آغاز کردیم و خوب هم به پایان رساندیم تا همه بفهمند با ایران بازی دارند. با اینکه تیم بزرگسالان خود را به این مسابقات آورده بودند،‌ اما این مسائل مقابل ایران جواب نداد. برخی از اعضای تیم عراق تا 30 ساله هم به نظر می‌رسیدند.
من در رختکن به بازیکنان گفتم یادتان باشد که شما در لیگ برتر مقابل تیم‌هایی با بازیکنان بزرگسال خیلی خوب بازی می‌کردید، پس اگر تیم عراق هم بزرگسال باشد، نباید نگران باشید. همچنین ما دو بازی با تیم ملی برگزار کردیم که خیلی به ما کمک کرد. بازیکنان ما در دیدار فینال،‌ اثری از یک تیم جوان نداشتند و خیلی خوب بازی را کنترل کردند. تیم زیر 20 سال هم به المپیک صعود کرد و هم قهرمان بازی‌ها شد که اگر هم به این عنوان نمی‌رسیدند، چیزی از ارزش‌های این تیم کم نمی‌شد،‌ اما کار ناتمام خود را تمام کردند. اینها نسلی طلایی هستند و امیدوارم در آینده برای فوتسال کشورمان مفید باشند.
کف‌پوش تنها سالن استاندارد ایران خاک می‌خورد
همیشه موفقیت‌ها سبب می‌شود مشکلات تیم فراموش شود. کمی از شرایطی بگویید که برای تیم فراهم نشد.
من از فدراسیون فوتبال تقاضا کردم که زودتر تکلیف تیم المپیک را مشخص کند. اگر قرار است کادر فنی دیگری فعالیت کند، ما به تیم ملی بزرگسالان برسیم و اگر قرار است ما به کار خود ادامه دهیم، زودتر برنامه‌ریزی کنیم. چون کارمان را دیر آغاز کردیم، مشکلاتی برای ما ایجاد شد. نزدیک دو سال بود که می‌گفتم کار تیم امید را زودتر آغاز کنید و برای این، دلیل هم داشتم. من در سال 2007، دستیار آقای جوراندیرو در کادر فنی تیم امید بودم. ما کار خود را از سال 2005 آغاز کردیم و در نهایت در بازی‌های سالنی آسیا در ماکائو در سال 2007 که به مقام قهرمانی رسیدیم. آن زمان تیم ما زیر 23 سال بود و پنج بازیکن کمکی بزرگسال هم گرفتیم. استخوان‌بندی همان تیم در جام جهانی 2008 به مقام پنجمی جام جهانی رسید.
باید اوایل فروردین، نام 25 بازیکن خود را ارسال می‌کردیم. وقتی این کار را کردیم، از این بازیکنان تست پزشکی گرفتیم چون باید پرونده پزشکی آنها را برای فیفا ارسال می‌کردیم. در این زمان تازه متوجه شدیم که دو بازیکن تیم مشکل پزشکی دارند. فهمیدیم یکی از بازیکنان دچار مشکل قلبی است و دو هفته در بیمارستان بستری شد. هموگلوبین خون یکی دیگر از بازیکنان ما کم بود و او هم یک هفته در کنار ما نبود. ما به خاطر توانایی فنی این بازیکنان، از آنها نگذشتیم اما اگر تیم ما چند ماه پیش تشکیل شده بود، چند ماه قبل با این مشکل مواجه می‌شدیم.
کف‌پوش کمپ تیم‌های ملی باید استاندارد AFC باشد. ما سالن طبق استانداردهای کنفدراسیون فوتبال آسیا تنها سالن اصفهان است. آن هم کف‌پوشی که تیم تأسیسات دریایی سال 2015 به خاطر جام باشگاه‌های آسیا در این سالن پهن کرد که آن نیز اکنون خاک می‌خورد و برای ما آماده کردند. ما گفتیم تمرینات تیم بانوان را اینجا بیاورید یا آن را به کمپ تیم‌های ملی بدهید چون حیف است.
در این میان اردوی ازبکستان هم لغو شد...
ما مشکلات مالی فدراسیون فوتبال را درک می‌کنیم. آقای تاج مانند پدر ما هستند و یک زمان برای ما اردوی فرانسه را تدارک دیدند، اما یک زمان پولی نداشتند. حرف ما این بود که کاش لغو اردوی ازبکستان را حدود 20 روز زودتر به ما می‌گفتند و ما هم راهکار می‌دادیم، استعفای من هم به همین خاطر بود. در جلسه‌ای خصوصی با آقای تاج این موضوع را عنوان کردم و او هم این مسئله را پذیرفت.
لغو این سفر برای بازیکنانی که از شهرستان چمدان خود را بستند و آماده سفر بودند، سنگین بود و من هم به خاطر بازیکنان ناراحت شدم، وگرنه این سفر برای من اهمیتی نداشت. اگر زودتر این مسئله به ما گفته می‌شد، اردوی سه روزه اصفهان را تا 6 روز تمدید می‌کردیم یا تیم لبنان را برای یک دیدار تدارکاتی به ایران دعوت می‌کردیم، البته نمی‌خواستیم عراق را دعوت کنیم چون پس از دیدار مقابل این تیم در اسفند ماه، چهار بازیکن جدید به تیم ما اضافه شدند و نمی‌خواستیم آنها این بازیکنان را بشناسند.
نکته خوب اردوی اصفهان این بود که سالن 25 آبان برای مسابقات آسیایی ساخته شده بود و حتی برچسب‌های AFC هم کنده نشده بود. این شبیه‌سازی به شکلی بود که زمانی که بازیکنان وارد سالن اصفهان شدند، انگار که وارد سالن مسابقات آسیایی شدند. درخواست ما این است که سالن فوتسال کمپ تیم‌های ملی و کف‌پوش آن اصلاح شود، فدراسیون فوتبال هم این را قبول دارد.
ترکش اختلافات بین جیووا و فدراسیون فوتبال به ما خورد
مشکل البسه نداشتید؟
مشکل دیگری که وجود داشت، لباس تیم‌ها بود که ما برای تیم زیر 20 سال آن را حل کردیم. من از فدراسیون درخواست کردم از برند داخلی برای لباس تیم استفاده کنیم تا اگر لباس پاره شود یا سایز لباس‌ها مناسب نباشد، دیگر منتظر باشیم تا از خارج از کشور برای ما لباس بیاورند و می‌توانیم به برند تولید کننده لباس بگوییم برای ما لباس بیاورد. امیدوارم این مشکل لباس برای همه تیم‌های ملی فدراسیون فوتبال حل شود. خود فدراسیون فوتبال هم این مشکل را قبول دارد و می‌گوید قراردادی با یک برند بسته شده که اشتباه بوده و باید منتظر اتمام این قرارداد باشیم.
در جام جهانی، ما چهار ماه زودتر برند جیووا را به عنوان برند تولید کننده لباس معرفی کردیم. من به عنوان مدیر تیم هنگامی که باید رنگ لباس‌ها را معرفی می‌کردم، به رنگ‌هایی که جیووا داشت توجه نکردم و به این فکر کردم که چه رنگ‌هایی برای لباس دروازه‌بانان در ایران داریم. به سپهر محمدی دروازه‌بان تیم ملی که با یکی از برندهای داخلی کار می‌کند گفتم کدام رنگ‌ها را در ایران داری؟ او هم دو رنگ معرفی کرد و من هم این دو رنگ را معرفی کردم. من به دروازه‌بانان تیم گفتم لباس به هر رنگی که می‌خواهید برای خودتان درست کنید. چون لباس دروازه‌بانان حساس است.
جالب بود رنگی که به عنوان لباس معرفی کردیم، جیووا نداشت که به ما بدهد. به ما کاتالوگ دادند و قرارداد فدراسیون و جیووا هم به مشکل خورده بود، به ما گفتند این رنگ‌ها را نداریم. در زمان جام جهانی ترکش اختلافات بین جیووا و فدراسیون فوتبال به ما خورد. ما نه می‌توانستیم برند خود را تغییر دهیم و نه لباس درست داشتیم. فیفا به برند ما کاری نداشت. مثلاً باید روی لباس تیم، 20 سانتی متر مربع تبلیغ برند باشد و جیووا از این حد تخطی کرده بود. برای همین مجبور بودیم روی برند جیووا روی آستین‌ها و شورت برچسب بزنیم. جیووا روی یکسری لباس‌ها این مشکل را حل کرده بود، اما مشکلاتی که بین این شرکت و فدراسیون فوتبال ایجاد شده بود، باعث شد لباس جدید به ما ندهند.
اگر این اختلافات 20 روز قبل از جام جهانی ایجاد شده بود، می‌توانستیم در آن مسابقات برندی دیگر معرفی کنیم که اگر موافقت می‌شد، دیگر با مشکلات لباس در جام جهانی روبه‌رو نمی‌شدیم. البته مقداری لباس برای ما فرستاده شد اما این لباس‌ها مشکل‌دار بود. این چیزها گذشته است. تیم ملی فوتسال و فوتبال ساحلی ایران نباید دغدغه لباس داشته باشد و به نظر می‌رسد این مشکل در حال حل شدن است. آقای ساکت به انبارها و ورود و خروج لباس‌های تیم‌های ملی نظم داد‌ه‌ و مقرر کرده که هر سه ماه، یک دست لباس کامل به اعضای تیم بدهند.
فدراسیون برای پاداش ما منتظر صعود تیم ملی فوتبال است
تکلیف پاداش تیم ملی پس از جام جهانی 2016 چه شد؟ قولی در این خصوص به تیم زیر 20 سال داده شد؟
یک پاداش وزارت ورزش و جوانان برای تیم ملی تعیین کرد و یک پاداش جداگانه هم خود آقای تاج مشخص کرد که هنوز داده نشده است. گفتند این پاداش را پرداخت می‌کنند اما فدراسیون منتظر صعود تیم ملی فوتبال به جام جهانی است تا مبلغ خوبی از فیفا بگیرد. فدراسیون مبلغی هم از فیفا طلبکار است که به خاطر تحریم‌ها نمی‌تواند آن را دریافت کند.
به اعضای تیم زیر 20 سال گفتند زمانی که بازگشتید پاداش می‌دهیم تا ذهن بازیکنان درگیر این مسئله نباشد. مقداری پول تو جیبی به بازیکنان دادند و قرار شد هم گواهی‌نامه بازیکنان را بدهند، هم پاداش آنها را پرداخت کنند. بازیکنان بزرگسال سرد و گرم چشیده‌اند، دست‌شان به دهان‌شان می‌رسد و شاید مشکلات فدراسیون را درک کنند، اما بازیکنان زیر 20 سال از لحاظ مالی واقعاً ضعیف هستند و برخی از آنها کرایه ماشین نداشتند تا به خانه‌های خود بروند. این بازیکنان پولی هم از باشگاه‌های خود نمی‌گیرند. زمانی که مبلغ قرارداد بهترین بازیکن تیم ما یعنی توحید لطفی را شنیدم، بسیار تعجب کردم و واقعاً خنده‌دار است. اگر به این بازیکنان که قهرمانی آسیا و سهمیه المپیک را کسب کردند و در طول مسابقات هم پاداشی نگرفته‌اند مبلغ پنج میلیون تومان پاداش بدهند، راه دوری نمی‌رود. پنج میلیون تومان برای این بازیکنان مبلغ بسیار زیادی است.
عراق تمام معادلات را به هم ریخت
تیم ما از سایر تیم‌ها شناخت زیادی نداشت و به قهرمانی رسید، این موفقیت چطور محقق شد؟
اگر تایلند سرگروه گروه A می‌شد، می‌توانستیم تیم‌های ایران، تایلند، ازبکستان و ژاپن را در نیمه‌نهایی داشته باشیم، اما عراق همه معادلات را به ریخت. شناخت ما نسبت به سایر تیم‌ها به جز مغولستان که فکر نمی‌کردیم اینقدر خوب باشد، تقریباً درست بود. به بازیکنانم گفتم که ما در سال‌های 1992 تا 2004 که عضو تیم ملی بودیم، بازی تدارکاتی مناسبی نداشتیم و همیشه به مرحله گروهی به دید دیدارهای تدارکاتی نگاه می‌کردیم. به بازیکنان گفتم فکر کنید بازی‌های مرحله گروهی دیدارهای تدارکاتی هستند و چیدمان تیم ما در بازی‌های گروهی شکل گرفت. در مراحل بعد بازی به بازی بهتر شدیم و به قهرمانی دست یافتیم.
ژاپن هم با وجود تدارک زیاد برای این مسابقات، کار به جایی نبرد.
این تیم با وجود اینکه حذف شد، تیم بسیار شایسته‌ای بود. سال گذشته که تیم ملی برای آمادگی در جام جهانی 2016 به تورنمنت چهارجانبه تایلند رفت، ژاپن با تیم زیر 20 سال خود به اضافه سه بازیکن بزرگسال شرکت کرده بود. این تیم یک سال پیش تقریباً شکل گرفته بود.
ژاپن تنها با یک گل مقابل عراق حذف شد که آن گل هم خطا بود. ژاپن تیمی بسیار خوب، منظم و تاکتیکی بود و حیف بود که از دور مسابقات حذف شوند. حداقل حق این تیم کسب مقام سوم مسابقات بود. مطمئناً در آینده از این تیم ژاپن زیاد خواهید شنید. سه تیم ژاپن، ایران و تایلند در این مسابقات بسیار خوب ظاهر شدند. ازبکستان، اندونزی و ویتنام هم خوب بودند.
جو سالن روی بازیکن تایلند تاثیر گذاشت
پیچیده‌ترین بازی ما مقابل تایلند بود و کار برای ایران بسیار سخت شد.
سخت‌ترین بازی ما مقابل تایلند بود چون تماشاگران جو سنگینی در سالن ایجاد کرده بودند. بازی مقابل عراق هم چون تیم بزرگسالان خود را به این مسابقات آورده بود، بسیار سخت بود اما چون این تیم تماشاگر نداشت، کار ما را راحت کرد. عراق شاید به خاطر غرورش بازی‌های قبلی ما را ندیده بود و فکر می‌کرد ما به این تیم فشار می‌آوریم و می‌توانند از فضای عقب زمین استفاده کنند، اما ما در زمین خود ماندیم و عراق تاکنون مقابل چنین تیمی بازی نکرده بود.
تیم زیر 20 سال تایلند بسیار خوب و از تیم ملی خود هم به مراتب بهتر بود. چون بازیکنان این تیم بسیار به حرف مربی خود گوش می‌دادند. چند بازیکن تیم ملی این کشور به حرف مربی خود گوش نمی‌کنند و همین باعث می‌شود ریتم این تیم به هم بخورد، اما تیم زیر 20 سال تایلند خیلی خوب بازی می‌کرد و بازیکنان خوبی هم داشت. این تیم یک بازیکن دو رگه تایلندی – پرتغالی داشت و می‌تواند در چند سال آینده یکی از بهترین رأس‌های آسیا و جهان باشد.
چنین بازیکنی را به بازیکنان خوب و نیز تماشاگران این تیم اضافه کنید. سالن بانکوک آره‌نا سه طبقه است و طبقات دوم و سوم آن عمودی بالا رفته است و تماشاگران انگار روی سر بازیکنان هستند. بازی کردن در چنین سالنی برای تیم جوان ما بسیار سخت بود. ما دو گل بد دریافت کردیم، یکی در ثانیه‌های آخر وقت قانونی و دیگری در ثانیه‌های آخر پنج دقیقه اضافه اول که تماشاگران حریف روی هر دو گل تأثیر زیادی داشتند. مطمئناً اگر سالن بدون تماشاگر بود گل نمی‌خوردیم. اینقدر سر و صدا زیاد بود که صدای ما به بازیکنان نمی‌رسید. بازیکن هم در خستگی اشتباه می‌کند و هر کاری هم کردیم، نتوانستیم آنها را جمع کنیم.
این جو روی تیم تایلند هم تأثیرگذار بود. زمانی که دروازه‌بان حریف به جای بازیکن تایلند قرار بود به بازی برود، نفهمید بازیکن این تیم از زمین بیرون آمده و به خاطر جو سنگین سالن، فراموش کرد که به دروازه خود برود، ما هم از این فرصت استفاده کردیم و توپ را به تور دروازه خالی چسباندیم. این جو اما روی عراق تأثیر نگذاشت و اینکه مقابل تایلند نتیجه خوبی گرفتند، به این خاطر بود که بازیکنان بزرگسال و باتجربه زیادی داشتند.
چون می‌دانستیم باید در مرحله نیمه‌نهایی به تیمی از گروه A بخوریم، من بازی‌های این گروه را بررسی می‌کردم. دیدارهای ایران صبح بود و بازی‌های گروه نخست بعداز ظهر برگزار می‌شد و من پس از بازی تیم ایران، دیدارهای این گروه را یا از طریق تلویزیون تماشا می‌کردم، یا به سالن محل برگزاری بازی می‌رفتم و عراق را هم به خوبی آنالیز کرده بودم. عراق یک بازیکن رأس داشت که بیشتر با او بازی می‌کرد، اما در بازی فینال او کم‌کارترین بازیکن زمین بود. افغانستان هم در گروه A بود و من چند بازیکن این تیم را هم می‌شناختم. شانس آوردیم این تیم هم از گروه خود صعود نکرد، چون می‌توانست معادلات را به هم بزند.
به احتمال 99 درصد عراق از المپیک محروم می‌شود
گفته می‌شود عراق به خاطر استفاده از بازیکنان بزرگسال از المپیک کنار گذاشته می‌شود.
من می‌دانم تایلندی‌ها خیلی سخت پیگیر این قضیه هستند و مستنداتی هم ارائه دادند. به احتمال 99 درصد عراق از ال

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۰۹۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق

بین الملل تابناک: واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران، مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور، حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه، رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق و تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران

وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریم‌ خود از سوی ایران، ادعاهای بی‌اساس و نخ‌نما درباره نقش ایران در منطقه غرب آسیا را تکرار کرد.

گرنت شپس جمعه شب با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیر سابق)، ادعا کرد: ایران مسئول بسیاری از بی‌ثباتی‌های منطقه‌ای از طریق شبکه غیرقانونی گروه‌های نیابتی (شامل) حماس، حزب الله، حوثی‌ها، شبه نظامیان مرتبط با ایران و حملات مستقیم آنها است.

وی در تداوم جوسازی‌های رسانه‌ای، مدعی شد: اگر ایران فکر می‌کند که تحریم‌های اخیر کسی را مرعوب می‌کند، کاملا در اشتباه است.

دولت انگلیس دو هفته پیش در تداوم حمایت تمام‌قد از رژیم صهیونیستی، وزیر دفاع و شماری از مستشاران نظامی ایران را تحریم کرد. وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» تعدادی از نهادها و اشخاص انگلیس از جمله وزیر دفاع این کشور را تحریم کرد.

در بیانیه وزارت امور خارجه کشورمان آمده است: جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم کردن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهادهای مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می‌رود، اعلام می‌کند که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد است.

این بیانیه می‌افزاید: تمامی نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب‌های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.

وزارت امور خارجه کشورمان تصریح کرد: این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود. جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم‌ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می‌داند.

مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور

 روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نوشت که امارات از حمله آمریکا به اهدافی در یمن و عراق از طریق پایگاه هوایی الظفره در ابوظبی جلوگیری کرد.

پایگاه خبری «خلیج آنلاین» با اعلام این خبر اضافه کرد: روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام اماراتی نوشت که کشورش محدودیت هایی را برای عملیات جنگنده های آمریکا علیه اهدافی در عراق و یمن اعمال کرد.

این مقام اماراتی که به نام وی اشاره ای نشده است، خاطرنشان کرد که این تصمیم ناشی از ایده دفاع از خود اتخاذ شده است.

این مقام اماراتی اظهار داشت که از حملات جنگنده های آمریکایی مستقر در پایگاه الظفره به عراق و یمن جلوگیری شد زیرا پس از حمله شبه‌نظامیان در این کشورها در آغاز سال ۲۰۲۲، آمریکا برای اتخاذ اقدامات برای دفاع از امارات به کُندی عمل کرد.

در همین حال، مقامات آمریکایی گفتند که این موضع امارات، فرماندهان آمریکایی را بر آن داشت تا هواپیماهای بیشتری را به پایگاه هوایی «العدید» در قطر ارسال کنند.

وال استریت ژورنال نوشت که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، انتقال جنگنده‌های جت، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماها را به قطر آغاز کرد و در مورد تمرکز نیروها برای دور زدن محدودیت‌های اعمال شده برای حملات هوایی از پایگاه هوایی در امارات که واشنگتن از مدت‌ها پیش از آن استفاده می‌کرد، تجدید نظر کرده است.

این روزنامه آمریکایی تصریح کرد که این اقدام، نشاندهنده تنش بین واشنگتن و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که نیروهای آمریکایی در آنها پایگاه نظامی دارند.

به نوشته وال استریت ژورنال، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بیم آن دارند که جنگی که ۸ ماه است در غزه ادامه دارد، گسترده و به یک درگیری منطقه ای کشیده شوند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات ابوظبی اضافه کرد که امارات متحده عربی به طور فزاینده ای نسبت به احتمال اینکه این کشور از سوی نیروهای مقاومت در منطقه به عنوان کمک کننده آمریکا در انجام عملیات نظامی محسوب شود و هدف نیروهای مقاومت در منطقه قرار گیرد، نگران است.

وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه اشاره کرد که آمریکا در روزهای اخیر با قطری ها برای آوردن جنگنده ها، هواپیماهای شناسایی و پهپادهای مسلح اضافی به پایگاه العدید هماهنگ شده است.

مقامات آمریکایی اظهار داشتند که واشنگتن افزون بر انتقال عملیات به قطر، در حال بررسی حملاتی از سوی جیبوتی در شرق آفریقا است.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، پایگاه هوایی العدید در قطر افزون بر اینکه مرکز فرماندهی منطقه‌ای نیروی هوایی ایالات متحده است یکی از بزرگترین مراکز جنگنده های نیروی هوایی آمریکایی نیز به حساب می‌آید.

پایگاه العدید به عنوان بزرگترین پایگاه های آمریکایی در منطقه به حساب می آید و حدود ۱۰ هزار نظامی آمریکایی را در خود جای داده است.

قطر یکی از متحدان اصلی آمریکا در خارج از ناتو محسوب می شود و به حل و فصل بسیاری از پرونده های پیچیده واشنگتن از جمله پرونده افغانستان کمک کرده است.

دوحه در حال حاضر نیز نقش برجسته ای در تلاش های میانجی گری بین حماس و رژیم اسرائیل ایفا می‌کند.

حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه

منابع خبری جمعه شب از حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه خبر دادند.

صدای چند انفجار از داخل پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر واقع در استان دیرالزور شنیده شده است.

از سوی دیگر خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گزارش داد که هفت موشک به پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر اصابت کرده است.

هنوز گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

مقاومت اسلامی عراق در حمایت از مقاومت فلسطین و محکوم کردن حمایت همه جانبه آمریکا از جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، بارها پایگاه‌های ارتش آمریکا در عراق و سوریه و همچنین اهدافی را در سرزمین‌های اشغالی هدف حملات پهپادی و موشکی خود قرار داده است.

رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش  رژیم صهیونیستی از غزه.

تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ 

رئیس سازمان رسانه و ارتباطات عراق و معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، سازوکارهای تشکیل کمیته‌های مشترک برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی را بررسی کردند.  

به گزارش رسانه های عراق، «علی المؤید» رئیس سازمان رسانه و ارتباطات این کشور امروز (شنبه) با «فرشاد مهدی پور» معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و هیاتی به نمایندگی از نهادهای مهم رسانه ای این کشور دیدار و درباره همکاری های مشترک تبادل نظر کرد.

در این نشست که در بغداد برگزار شد، تقویت همکاری ها در حوزه رسانه، تولید محتوای رسانه ای که به انتقال تصویر حقیقی دو کشور کمک می کند و توسعه و سازماندهی کار شبکه های اجتماعی دیجیتال پیشرفته از طریق تولید مطالبی که همگام با پیشرفت‌های دنیای ارتباطات باشد و با فرهنگ و مطالب مورد علاقه مردم دو کشور سازگار باشد، بررسی شد.

همچنین در این نشست، پوشش رسانه ای سفر زیارت اربعین نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و هیات ایرانی از سازماندهی عراق در برگزاری مراسم اربعین طی سال های گذشته و موفقیت بزرگ و برجسته این کشور در پوشش رسانه ای سفر اربعین سال گذشته تقدیر کرد و پیشنهاد داد که از تجربه ایرانیان در حوزه سازمان رسانه ای عتبات عالیات استفاده شود.

در بخش دیگری از این نشست، راهکارهای همکاری مشترک دو کشور برای مبارزه با اخبار جعلی و راه‌های مبارزه با این اخبار از طریق تشکیل کمیته‌های مشترک که به کاهش شایعات گمراه‌کننده و محتوای جعلی که به روابط بین دو کشور آسیب می‌زند، مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین در این نشست، هیات ایرانی امکان برگزاری دوره‌های آموزشی در جمهوری اسلامی ایران از سوی دانشگاه‌های متخصص در حوزه رسانه و ارتباطات و همچنین دانشکده های آموزشی مامور به این حوزه را پیشنهاد کردند.

 

دیگر خبرها

  • حاتمی: آخر بازی تمرکز نداشتیم/ به خطاهای آسیب زننده اعتراض کردیم
  • پوچتینو: پروسه ساختن چلسی ممکن است یک ماه یا یک سال طول بکشد
  • عنایتی: مثل رضا عنایتی دیگر پیدا نمی‌شود!
  • افشاگری حسینی؛ سرمربی حریف وسط زمین با بازیکن تیمم مذاکره کرد!
  • انتقاد مجتبی حسینی از آقای ایکس: بازیکن ما را رها کن!
  • حرفهای مهم عنایتی درباره اتفاقات پرسپولیس- سپاهان
  • ارزیابی سرمربی شهرداری گرگان از دو برد اخیر در ایران و غرب آسیا
  • سرمربی پورتو: اینتر با طارمی قدرتمند‌تر می‌شود
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • تحمیل ایده یا مشکلات شخصیتی؛ چرا سرمربیان هلندی در فوتبال انگلیس ناکام می‌مانند؟